Kada uređujemo stan, uvek se trudimo da spojimo lepo, korisno i praktično. Vodimo se mišlju – neka prija oku, ali neka bude lako za ruku!

Ko je glavni akter u ovom odgovornom poslu? Naravno, domaćica.

Potrebne su joj zavese, ali ima dilemu. Da li se opredeliti za nešto već dobro poznato ili uneti neku novinu?

Zebra zavesa-interesantan naziv…Da li se tako zove jer se izrađuje samo u crno-beloj varijanti  ili zato što je prugasta? Ima egzotičan naziv. Da li se tako i održava?

Privukao vas je naziv, a privući će vas i sve ostalo što se vezuje za ovaj estetski detalj koji nosi naziv zebra zavesa.

Zebra zavesa će vas privući svojim dizajnom i načinom izrade. Sačinjena je od antibakterijskih materijala. Ako patite od neke vrste alergije, onda je ovo odličan izbor za vas.

Zebra zavesa ne upija duvanski dim pa ne morate da razmišljate o tome da je zbog neprijatnih mirisa ponovo perete iako je čista.

Svaka domaćica uživa u stanu bez fleka i prašine. Prašina je deo naše svakodnevice-toga smo svesni, ali ako zebra zavesa bude vaš izbor, verujte da će vam prašina mamiti osmeh. Zašto? Zebra zavesa je jednostavna za održavanje. Potrebni su vam krpa, voda i malo vremena. Deluje nestvarno, ali nije! Zebra zavesa se čisti tako što preko nje lagano pređete vlažnom krpom. Krpu pokvasite samo mlakom vodom i ne dodajete nikakva hemijska sredstva. Nakon brisanja ćete je ostaviti nekoliko minuta da se osuši. Kad bude suva, ponovo je možete podizati i spuštati. Ne morate je brisati kad god brišete prašinu sa drugog nameštaja.

Ako mislite da je dugo niste brisali i da na njoj ima previše prašine, savetujemo vam da sa nje, pre brisanja krpom, prašinu pokupite usisivačem. Važno je da usisivač podesite na minimum i da papučica usisivača bude čista da sa nje ne prenesete prljavštinu na zebra zavesu.

Ovo je dovoljan razlog da otklonite dilemu i da se umesto za standardnu zavesu opredelite za ovu novu koja je sve popularnija i nosi naziv zebra zavesa. Osim toga što se lako održava i čisti, privući će vas i zbog toga što se ne pegla.

Ako se slučajno na zavesi nađe neka fleka koju su napravili nemirni dečji prstići umočeni u čokoladu, nemojte misliti da je zebra zavesa upropašćena. U tom slučaju vaš problem može rešiti paročistač, kojim ćete lagano preći preko zavese. Važno je napomenuti da para ne sme biti previše vruća da se materijal ne bi oštetio.

Računica je jasna – kada saberete lepo, praktično i korisno, rezultat je zebra zavesa.